Půjčovna aut
Původ jména Cigarety sahá do minulosti a to až k Majské civilizaci kde se převázané ruličce tabáku říkalo Zik'ar.  V Jižní Americe se tabák také narodil a staří Májové tabák kouřili už před 3000 lety.
                                                                                                                              
Kdysi tak činili za účelem léčitelských a ceremoniálních praktik kde tabák hrál důležitou roli s jinými psychotropními látkami.
                                                                                                                            
Prvními Evropany kteří s tabákem přišli do styku byli Kryštof Kolumbus a jeho muži při objevení Nového Světa. Stalo se tak roku 1492 kde při kontaktu s Indiány byli objevitelé obdarováni dřevěnými oštěpy, lesními plody a také sušenými listy které ovšem sám Kolumbus nekouřil.
                                                                                                                                   
Do Anglie byla však první větší zásilka přivezena teprve pány Francisem Drakem a Walterem Raileighem kteří nabídli i první ochutnávku Královně Elizabetě 1. Ta si ovšem tento čin neužila a dokonce měla za to, že byla otrávena.
                                                                                                                               
Od těchto časů pěstování tabáku rostlo na popularitě a cigarety jaké známe dnes našly své místo v Evropě i Americe. Spojené státy se také staly největším výrobcem cigaret. Cigarety byly vyráběny nejdříve ručně a později i v továrnách. První cigareta z továrny byla vyrobena roku 1856 ve městě Walworth v Anglii. U nás byly takto cigarety vyráběny teprve po roce 1880 a to v Kutné Hoře kde se vyrábějí dodnes.
                                                                                                                                 
Pro lepší chuť se do tabáku a cigaret přidávají také přísady. Toto jsou některé z nich  lékořice, pomerančový olej, levandulový olej, kakao, muškátový olej, vanilka, dub, rum, řepná šťáva, ocet či bobkový list.